معماری
خانه / ګهیځ نیوز / اقتصاد او ټولنه / کار ساخت راه آهن خواف-هرات تا دو هفته دیگر به پایان می‌رسد

کار ساخت راه آهن خواف-هرات تا دو هفته دیگر به پایان می‌رسد

کابل-ګهیځ نیوز( ۱۹ عقرب ۱۴۰۱):
اداره راه‌آهن افغانستان اعلام کرد که کار ساخت مرحله سوم راه‌آهن خواف-هرات تا دو هفته‌ی دیگر به پایان می رسد و به گفته مسوولان در روزهای آینده یک هیات از این اداره غرض بحث روی آغاز تبادله اجاس و اشیا از طریق این راه‌آهن به ایران خواهد رفت.
مسؤولین اتاق صنایع و معادن در کابل می گویند که بهره‌برداری راه‌آهن خواف-هرات در کاهش هزینه‌ نقل و انتقال اموال بازرگانی سهم مهمی دارد و در کنار هزینه کم‌تر، اموال تجاری در زمان کوتاه به افغانستان می‌رسد.
سخی احمد پیمان، معاون اتاق صنایع و معادن افغانستان به این باور است که فعال شدن این راه خط آهن در انتقال اجناس و اشیا از نظر زمان و کاهش مصارف به خصوص در صادرات مواد معدنی افغانستان به ایران و ترانزیت اشیاء خیلی مفید و موثر خواهد بود.
قرار است راه آهن خواف – هرات سالانه ۶ میلیون تُن بار و یک میلیون تن مسافر را جابجا کند که با این کار نه تنها تجارت افغانستان با ایران تقویت شود بلکه اهمیت زیادی برای سایر کشورهای منطقه از جمله تاجیکستان، قرغیزستان، چین و هند خواهد داشت.
این مسیر راه آهن بخشی کلیدی از پروژه دو میلیارد دالری کوریدور راه آهن پنج کشور (FNRC) است. پروژه کوریدور خط آهن پنج کشور احداث یک خط راه آهن عبور کننده از کشورهای چین ، قرغیزستان ، تاجیکستان ، افغانستان و ایران را پیش بینی می کند که در ادامه به ترکیه خواهد رسید و این خط آهن کشورهای یادشده را نه تنها به یکدیگر بلکه به اروپا متصل خواهد کرد.
به قول بر خی کارشناسان تجارت بین هرات و خواف می‌تواند هرات را به یک دهلیز تجاری تبدیل کند و در صورت بهره‌برداری از پروژه کوریدور ریلی ۵ کشور، هرات، دروازه ورود ایران به آسیای مرکزی یا دروازه آسیای مرکزی به ایران خواهد شد.
به اساس گزارش ها، علاوه بر خط آهن خواف_هرات، ازبکستان، پاکستانو افغانستان نیز اقدامات عملی ساخت خط ریلی ترانس‌افغان با هدف برقراری ارتباطات ریلی بین «ترمذ» و «پیشاور»را آغاز کردند.
ارزش تخمینی طرح خط ریلی «ترمذ – مزار شریف – کابل – پیشاور» معادل پنج میلیارد دالر است. این خط ریلی به طول ۶۰۰ کیلومتر، دسترسی کشورهای آسیای مرکزی را به بنادر اصلی پاکستان فراهم می‌کند که منجر به توسعه روابط و تجارت بین کشور های منطقه‌ای می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قالب وردپرس