امروز یازدهم ماه حوت سال روان خورشیدی در کشور عزیز ما افغانستان و اکثریت کشور های اسلامی دیگر در روی کره خاکی مصادف است با روز نخست ماه مبارک رمضان که مسلمانان آن را ارج می نهند و از فیوضات و برکت های آن مستفید می گردند.
رمَضانُ المُبارَک نهمین ماه از سال هجری قمری بوده که طبق دستور شریعت اسلامی روزه داشتن در آن بر مسلمانان، فرض است و به اساس روایات اسلامی فضائل متعددی برای ماه مبارک رمضان ذکر شده است که از جمله این ماه را ماه مهمانی خداوند، ماه رحمت و مغفرت و برکت و ماه بهار قرآن نامیده اند. طبق احادیثی که از رسول الله صلی الله علیه و سلم روایت شده اند، طی این ماه درهای بهشت گشوده و درهای جهنم بسته میشوند، شب قدر که الله آن را از هزار ماه افضل دانسته در این ماه واقع شده است و تنها ماهی است که نام آن در قرآن ذکر شده است.
ماه مبارک رمضان نزد مسلمانان از احترام،جایگاه و منزلت ویژهای برخوردار است که در آن به عبادت اهتمام ویژهای می ورزند و از مهمترین و بهترین اعمال در خلال این ماه، تلاوت قرآن، اِحیای شبها به امید دریابیدن شب قدر، دعا، نماز، استغفار، افطاریدادن و کمک به نیازمندان ذکر شده است.
رمضان، فرصت عبادت و بندگی الله متعال و راز و نیاز عارفانه تر با معبود بی همتا است. چه بهتر که در این ماه روزه داران با خضوع و فروتنی بیشتر، نمازها و دیگر عبادت ها را به جا آورند و به برپایی نمازهای نوافل و سایر عبادت های مستحب بیش از پیش همت گمارند.
یکی دیگر از ثمره های روزه داشتن در ماه مبارک رمضان، بیدار شدن حس همدردی با مستمندان و همنوعان تهی دست و مسکین است، آنانی که زندگی خوبی دارند و از چشیدن طعم رنج، فقر، تنگدستی و گرسنگی در امان بوده اند، نباید از حال مستمندان بی خبر باقی بمانند، چنانچه پیامبر اکرم صلی الله علیه وسلم یکی از برنامه های سازنده ماه رمضان را صدقه و انفاق به مستمندان می دانند و مسلمانان را همیشه به دستگیری و مدد هم نوعان خود فرا می خوانند.
مملکت عزیز ما افغانستان و مردم مظلوم این دیار که دهه های متوالی جنگ و ویرانی را عقب گذاشته است، پس از مدت درازی رمضان جاری را کم از کم بدور از جنگ و خون ریزی سپری می کنند و سایه شوم برادر کشی از دیار شان رخت بربسته است ولی با آن هم فقر، بیکاری و نبود امکانات زنده گی در این ماه مبارک رمضان بر این کشور و این مردم سایه افگنده و هنوز هم فقر و نیستی گلوی این مردم را می فشارد.
از سوی دیگر پدیده شوم و عمل غیر اسلامی احتکار و گران فروشی که متأسفانه از سالیان متمادی در این کشور رایج بوده تا هنوز هم در این مملکت و بین این مردم باقی بوده و تا حال هم گلوی این مردم و این ملت را با چنگال شوم خویش می فشارد، به خصوص در ماه مبارک رمضان که باید مسلمانان از ترحم و عطوفت بیشتر بر مسلمانان کار گیرند، محتکرین و برخی از بازرگانان بدور از تعلیمات و دساتیر دین مبین اسلام، به چنین اعمال زشت و شنیع دست می یازند.
هر چند پدیده زشت گرانی نرخ مواد اولیه در ماه مبارک رمضان در بیشتر کشور های اسلامی رایج بوده و در افغانستان هم سابقه طولانی دارد اما در این جا طی دو دهه اخیر و تحت چتر نظام غربی و امریکایی بنام اقتصاد بازار آزاد، این پدیده شوم و این عمل زشت رواج بیشتر یافت و رونق افزون تری کسب کرد.
اما حالا که آن سیستم غیر واقعبینانه همراه با کاربران آن از این دیار رخت بر بسته است، بر مردم و مسؤولین امور هردو لازم است تا از حالت فقر و گرسنگی مردم جنگزده خویش باخبر بوده از گرانفروشی و احتکار در مواد اولیه و به خصوص مواد خوراکی در خلال ماه مبارک رمضان اجتناب کنند.
به همین گونه از ماه مبارک رمضان ماه خیر و نیکویی یاد شده است، پس چه بهتر که آنعده از بازرگانان و هموطنان عزیز ما که دست خیر شان همیشه بالاست، همچو سالهای گذشته امسال هم به دلجویی و دستگیری افراد نیازمند این جامعه و این مرز و بوم بپردازند و با کمک های بشر دوستانه و نیت های خالصانه خود در راستای دستگیری از نیازمندان جامعه گام برداشته، از یک سو به فریاد هموطنان نیازمند و فقیر خود برسند و از جانب دیگر با این عمل خود رضای الهی را در این ماه پر فیض و برکت کسب کنند. والسلام
ـــــــــــــــــــــــ
برای اخبار و تبصره های بیشتر به کانال خبری تلگرام، ویب سایت و صفحه فیسبوک ما بپیوندید
Telegram:
https://t.me/+Vy9GsPl90MY3NjVl
Web:
FB page:
https://www.facebook.com/Gaheez-News-گهیځ-نیوز-۱۰۵۷۷۲۲۹۹۲۸۴۹۰۳/