معماری
خانه / کتابخانه / تحلیل او تبصره / آیا نتایج انتخابات امریکا واقعیت های زمینی در افغانستان را تغییر خواهد داد؟

آیا نتایج انتخابات امریکا واقعیت های زمینی در افغانستان را تغییر خواهد داد؟

طی هفته ایکه گذشت پیروزی “دونالد ترامپ” کاندید حزب جمهوری خواه ایالات متحده امریکا در انتخابات ریاست جمهوری این کشور توانست حریف دیموکراتش خانم “کامیلا هاریس” را با شکست روبرو ساخته و بار دیگر زمام امور آن کشور را بدست گیرد و این موضوع سرخط رسانه های اکثر کشور های جهان و از جمله افغانستان را بخود جلب نموده، بحث ها و گفتگو های زیادی را در مورد عملکرد آقای ترامپ و سیاست های آینده وی در قبال افغانستان و جهان در دور آینده ریاست جمهوریش بر انگیخت.

از سوی دیگر با توجه به این که اوضاع در افغانستان طی بیش از سه سال گذشته دیگر از محورهای اصلی مورد بحث در سیاست خارجی ایالات متحده امریکا بیرون رفته است، زیاد انتظار نمی‌رود که در کوتاه مدت دولت جدید “دونالد ترامپ” تصمیم‌های جدی و سرنوشت‌سازی در این مورد اتخاذ کند. چنانچه موصوف در جریان کارزار انتخاباتی خویش هم طرح‌ روشن و مرتبطی با افغانستان ارائه نکرد و کمپاینران و افراد ستاد تبلیغاتی وی هم توضیحی نداده‌ اند که سیاست دولت بار دوم ترامپ در قبال افغانستان و حکومت کنونی حاکم در این کشور چگونه خواهد بود.

در این میان و همزمان با پیروزی بار دوم ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری امریکا، بگو مگو های در رسانه های اجتماعی و رسانه های رسمی پاکستان و از سوی کار بران شبکه های اجتماعی پاکستان بالا گرفته است که گویا این پیروزی بار دوم دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری امریکا، به نفع عمران خان نخست وزیر پیشین و رهبر حزب تحریک انصاف آن کشور تمام خواهد شد و همزمان با این پیروزی در سیاست های اسلام آباد نیز تغییر جذری رونما خواهد شد.

بدون شک پیروزی دوباره آقای ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده امریکا از دید رسانه یی زیاد قابل پیش بینی نبود و از زمان آغاز کار زار انتخاباتی و حتی از لحظه ایکه خانم کامیلا هاریس به عنوان نامزد حزب دیموکرات امریکا وارد کار زار انتخاباتی آن کشور گردید، رسانه ها و شبکه های اجتماعی نه تنها در سطح امریکا بلکه در سطح جهان بیشتر روی همین تحلیل ترکیز داشتند که خانم “هاریس” برنده این انتخابات خواهد بود و پس از ده ها سال شعار میان تهی حقوق زن و آزادی زنان، این بار شاید یک خانم بر اریکه قدرت در امریکا که در ظاهر امر لقب بزرگترین دیموکراسی !!!! در جهان را بخود اختصاص داده است، تکیه زند، اما در صحنه عمل معلوم شد که واقعیت های زمینی چیزی است و شعار های میان تهی دیموکراسی و تساوی حقوق مرد و زن در همه عرصه های زنده گی، چیز دیگری!

و اما در مورد سیاست های حکومت آینده ایالات متحده امریکا در قبال افغانستان آن گونه که وضع کنونی جهان نشان می دهد و به سمتی که وضعیت جاری در منطقه و جهان به پیش می رود، از یک سو شاید آقای ترامپ وقت زیادی نداشته باشد تا تغییر جذری در سیاست ها و پالیسی های آن کشور در قبال افغانستان بمیان آورد و از سوی دیگر هم شرایط و اوضاع آشفته منطقه و جهان به او اجازه و فرصت این امر را مساعد نخواهد ساخت تا دست به چنین اقدامی بزند.

شعله های جنگی که از سرزمین های اشغالی فلسطین آغاز شده و آهسته آهسته همه خاورمیانه را فرا می گیرد، آقای ترامپ و همکاران وی را فرصت نخواهد داد تا در رابطه به اوضاع آشفته در کشوری که یکبار با مساعد شدن اندک ترین زمینه از میدان نبرد روبرو در این جا پا به فرار نهاده اند، بار دیگر وارد معرکه ای از قبل باختگی شوند.

به همین گونه پیش قدمی روز افزون روسیه در جنگ با اوکراین از یک سو و رقابت تنگاتنگ بازرگانی و اقتصادی با چین از سوی دیگری، مواردی هستند که “ترامپ” را در دومین دور تصاحب قدرت در قصر سفید، به این امر وا خواهند داشت تا به سیاست اسلاف خود در قبال افغانستان همچنان ادامه دهد.

با اینکه هنوز به درستی روشن نیست که خواسته‌های آقای ترامپ در اقتدار بار دومش بر امریکا از افغانستان بیشتر روی کدام محور می چرخد ولی تحلیلگران بدین باورند که این خواسته‌ها شبیه خواست‌های سایر کشورهای غربی خواهد بود که از حکومت کنونی در افغانستان می‌خواهند تا حقوق تعلیم و کار زنان را بپذیرند، آنچه را غرب حقوق بشر می نامند رعایت کنند، حکومت فراگیر بسازند و حقوق اقلیت‌های قومی و مذهبی را تأمین کنند و این درست همان چیز های است که در مدت بیشتر از سه سال گذشته بار ها و از مجرا های مختلف تکرار شده است ولی شاید تنها چیزی که گمان می رود در این رابطه اتفاق بیافتد، همانا کنترول بر سر شیوه مصرف پول های امریکایی است که از مجرای سازمان های جهانی به افغانستان کمک می گردد.

با توجه به آنچه گفته آمدیم و با نگریستن به اوضاع پُر آشوب منطقه و جهان بیش از این چیزی نباید از دولت جدید امریکا توقع داشت و نه هم شاید بیش از آنچه گفته شد اتفاقی بیافتد. “والسلام”

ـــــــــــــــــــــــ

برای اخبار و تبصره های بیشتر به کانال خبری تلگرام، ویب سایت و صفحه فیسبوک ما بپیوندید

 

Telegram:

https://t.me/+Vy9GsPl90MY3NjVl

Web:

https://www.gaheez.af/

FB page:

https://www.facebook.com/Gaheez-News-گهیځ-نیوز-۱۰۵۷۷۲۲۹۹۲۸۴۹۰۳/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قالب وردپرس