در آخرین روز های هفته گذشته (چهارشنبه ۲۸ قوس سال جاری خورشیدی) در حالیکه یک بار دیگر عده ی از هموطنان ما که از ولایت های جنوب غربی کشور عازم پایتخت کشور بودند، طی دو حادثه مرگبار ترافیکی در مسیر شاهراه کابل- کندهار جان ده ها تن از هموطنان ما را گرفت و از آن هم گذشته خوشی یمخانواره را که پس از سپری کردن یک محفل عروسی بسوی خانه های خود برمی گشتند، به ماتم مبدل ساخت.
به گزارش رسانه ها، مقامات محلی در ولایت غزنی می گویند که در نتیجه دو رویداد ترافیکی در مربوطات ولایت غزنی در امتداد شاهراه کابل-کندهار ۵۲ تن از هموطنان ما کشته و دهها تن دیگر زخمی شده اند.
مقامات دولتی در ریاست اطلاعات و فرهنگ غزنی در این مورد می گویند که موترهای مسافربری (مدل ۵۸۰) یکی از کابل بسوی کندهار و دیگری از کندهار بسوی کابل در حرکت بودند که با هم تصادف کردند و به گفته این منابع، بیشتر آسیبدیدگان این حادثهها به شفاخانه های محلی و حوزوی غزنی منتقل شده و شماری از مجروحین حادثه که وضعیت شان وخیم بود، به کابل منتقل شدند.
از سوی دیگر گفته می شود که در میان کشتهشدگان و مجروحین حادثه کودکان، افراد مسن و زنان نیز شامل اند و برخی از زخمیها در وضعیت خراب صحی قرار دارند که شاید به شمار قربانیان این حادثه خونبار افزوده شود.
این بار نخست نیست که در این شاهراه و سایر شاهراه های کشور چنین حوادث خونباری اتفاق می افتد و بنا بر گفته مردم محلی، به آنها ثابت شده که علت اساسی این گونه حوادث ترافیکی بیشتر بیاحتیاطی رانندگان می باشد، چون عموماً زمانی که رانندگان از جادههای مرکزی یعنی از مسیرهایی که تحت مراقبت پولیس ترافیک قرار دارند، خارج میشوند و یا هم از شهر کابل خارج میشوند تا اینکه وارد دروازۀ ولایتی میشوند، هیچ نوع پابندی به قوانین و مقررات ترافیکی ندارند، اکثراً قانون را نقض میکنند و این کار باعث رُخ دادن رویدادها و واقعات مدهش ترافیکی می گردد و در یک لحظه ده ها فامیل را سوگوار می سازند و باعث رنج بی پایان به ده ها خانواده دیگر می گردند.
هرچند در این اواخر حوادث مرگبار ترافیکی که تلفات بی شمار جانی و خسارات هنگفت مالی با خود همراه دارد، در شاهراه های مختلف کشور در شمال، جنوب، شرق و غرب این مملکت اتفاق افتیده و متأسفانه هیچ امید و هیچ تضمینی برای متوقف شدن یا اقلاً کاهش این حوادث خونبار در کشور وجود ندارد ولی با این همه شاهراه کابل- کندهار که پایتخت را به ولایت های جنوب غربی این مرز و بوم وصل می کند، به شکل فزاینده یی شاهد این گونه حوادث مرگبار هستند.
این که چرا مسؤولین امور چه دیروز که در حضور پنجاه کشور بیگانه با دعوای جمهوریت و دیموکراسی بر مسند قدرت تکیه زده بودند و چه هم امروز که بنام امارت بر این سرزمین و این مردم حکم می رانند، خواسته یا ناخواسته در جلوگیری و حتی کاهش این گونه حوادث کاری نکرده اند و گامی در خور توجه در این مورد نبرداشته اند، بحثی است خارج از سیطره این سطور؛ ولی مبرهن است که شمار روز افزون تلفات انسانی که در نتیجه این گونه حوادث به وقوع می پیوندد، برای هر فرد دردمند و با احساس این سرزمین مایه سوال و پرسش را با خود به همراه دارد.
این امر هم در ذات خود برای همه سوال بر انگیز و مایه تعجب است که چرا پس از سقوط نظام پیشین که سایه جنگ وخون ریزی هم تا حد زیاد از این کشور رخت برچیده است، حوادث ترافیکی جایگاه دوم در تلفات انسانی پس از حوادث و آفات طبیعی را به خود اختصاص داده است؟
یک نکته که شاید رسانه ها و مراجع رسمی در بحث دلایل و عوامل این گونه حوادث کمتر به آن پرداخته باشند ولی در بین مردم عوام و حتی در بین مسؤولین پایین رتبه شایع است و آن را در کنار چند مورد دیگر از این قبیل ذکر می کنند، دود کردن دخانیات و استعمال مواد نشه آور از سوی راننده گان عراده جات بزرگ مسافر بری و باربری در امتداد شاهراه ها است که گاه ناگاه باعث بروز چنین حوادث وحشتناکی شده و ده ها خانواده را در ماتم عزیزان شان می نشاند.
با این همه مقامات مسؤول باید بگونه جدی در این مورد توجه نموده به شکل علمی و دقیق دلایل و عوامل این واقعات را بررسی و راه معقول و مقنع از این معضل را با روش های علمی و عملی و با استمداد از تجربیات سایر کشور های دور و نزدیک منطقه، برای آن جستجو کند.
صد البته که شکایت های مردم و مسافرین این شاهراه که اکثراً شاهدان عینی این حوادث نیز می باشد، یکی از فاکتور های عمده برای جستجوی راه حل این معضل شمرده می شوند و لازم است تا مسؤولین امور در هنگام جستجوی راه حل برای این معضل آن را از نظر نیاندازند. “والسلام”
ـــــــــــــــــــــــ
برای اخبار و تبصره های بیشتر به کانال خبری تلگرام، ویب سایت و صفحه فیسبوک ما بپیوندید
Telegram:
https://t.me/+Vy9GsPl90MY3NjVl
Web:
FB page:
https://www.facebook.com/Gaheez-News-گهیځ-نیوز-۱۰۵۷۷۲۲۹۹۲۸۴۹۰۳/