معماری
خانه / کتابخانه / تحلیل او تبصره / جاری شدن مسلسل سیلاب ها و چاره اندیشی آینده!

جاری شدن مسلسل سیلاب ها و چاره اندیشی آینده!

به نقل از رسانه های کشور، ساکنان ولسوالی مرغاب ولایت دور افتاده غور می‌گویند که جاری شدن سیلاب ها در این ولسوالی، مسیر ارتباطی این ولسوالی را به شهر “فیروز کوه” مرکز ولایت و سایر ولسوالی‌های همجوار آن را مسدود نموده و اکنون مردم با کمبود جدی مواد غذایی، ادویه جات و سایر وسایل مورد نیاز، روبرو هستند.

برخی از ساکنان این منطقه همچنان گفته‌اند که سیلاب های اخیر در ولسوالی های مرغاب، چهارسده، تیوره، ساغر و مناطق همجوار آن به اهالی خیلی آسیب رسانده است ولی چون راه های مواصلاتی بین این مناطق و مرکز ولایت کاملاً مسدود است، نه کمک‌های بشری به آنها رسیده است و نه هم معلومات دقیقی از تلفات و خسارات در آن مناطق در دست است.

مردم محل همچنان می گویند که وضعیت در ولسوالی مرغاب که سیل دره “شاه و عروس” این ولسوالی را مسدود ساخته است، به شدت وخیم بوده و به گفته آنها به دلیل سرازیر شدن سیلاب ها مردمی که در قریه‌های مختلف این ولسوالی زنده گی می کنند، ارتباط شان با بازار “شورابه” در مرکز این ولسوالی قطع شده است و به این ترتیب در حدود ده هزار خانواده در این مناطق با خطر جدی روبرو اند. این گزارش ها با استناد به گفته های مردم محل می گویند که سیل مسیر ولسوالی های چهارسده، الفاروق، تیوره و ساغر را هم مسدود نموده است.

این ګزارش ها از احتمال به وقوع پیوستن یک فاجعه انسانی در مربوطات ولایت غور در حالی رسانه یی می شود که فقط چند روز قبل در اثر سرازیر شدن سیلاب های از همین گونه در برخی از ولسوالی های ولایت بغلان، عملاً یک تراژیدی انسانی به وقوع پیوست و صد ها تن از هموطنان مظلوم ما اعم از زن، مرد و طفل در اثر سیلاب های جاری شده نه تنها جان های شیرین خود را از دست دادند، بلکه اکثریت خانه های مسکونی، وسایل کشت و زراعت و مواشی خود را نیز در اثر سرازیر شدن این سیلاب های خطرناک تلف گشت و آن گونه که وسایل ارتباط جمعی و شبکه های اجتماعی گزارش می دهند، سرازیر شدن سیلاب ها در آنجا هم فاجعه انسانی را رقم زده است.

سرازیر شدن سیلاب ها و وقوع حوادث طبیعی از این گونه، در کشوری که هنوز زخم های ناشی از دهه های متوالی جنگ و خون ریزی آن به درستی مرهم نشده است، باز هم مردم آن را بر گیلم غم می نشاند و بر علاوه تلفات انسانی، خسارات مالی نیز بر آنها وارد می سازد.

قبل از این نیز ضمن همین سطور گفته ایم که طی در سالیان اخیر که شعله های جنگ خانمانسوز در افغانستان فروکش کرده و تلفات افراد ملکی و ویرانی ناشی از آن کاهش یافته است، آفات طبیعی چون سیلاب ها و زلزله ها رقم بزرگ تلفات بین هموطنان ما را تشکیل می دهد و مردم سرزمین ما بنا بر دلایل مختلفی از جمله فقر و غربت، نمی توانند آن گونه که شاید و باید از این فاجعه ها خود را نجات دهند.

اگر نیک بنگریم این تنها کشور های عقب مانده چون افغانستان هم نیست که شکار این گونه حوادث و واقعات می گردند، بلکه هیچ کشور دنیا ولو به هر سطحی از رشد و ترقی باشد از آفات طبیعی در امان بوده نمی تواند، اما شاید آمار تلفات و خسارات وارده ناشی از این گونه حوادث بین کشور ها از هم متفاوت باشد که ضمن سایر علل و عوامل، فقر، زنده گی سنتی مردم و اعمار نشدن منازل مسکونی به اساس آسیب سنجی در آن نقش عمده را دارد.

با توجه به همین است که باید در مناطق سیلاب زده ولایت های بغلان، غور و سایر ولایات کشور که مردم به دلیل سیلاب های ویرانگر خانه و کاشانه خود را از دست داده اند و نیاز به تعمیر دوباره منازل مسکونی دارند، بر علاوه سایر مسایل سطح آسیب پذیری این منازل در مقابل حوادث طبیعی چون زلزله و سیلاب نیز در نظر گرفته شود.

چنانچه هم اکنون برخی از مقامات حکومتی ضن سفر به مناطق سیلاب زده ولایت بغلان، از نهاد های خیریه خواستند تا بر علاوه تأمین مایحتاج غذایی مردم سیلاب زده، در راستای اعمار منازل مسکونی نیز با آنها همکاری صورت گیرد.

علاوه بر این، مقامات مسؤول حکومتی باید در سایر نقاط کشور نیز به مصداق علاج واقعه قبل از وقوع، روی این موضوع غور نموده برای جلوگیری از خسارات و تلفات به شکلی که در بغلان اتفاق افتاد، به اتخاذ تدابیری بپردازند که از این همه تلفات انسانی و خسارات مادی هنگفت، جلوگیری شود.

بدون هر گونه شک و تردید این موضوع یک معضل جدی مردم این کشور است و باید مسؤولین در راستای جلوگیری از آسیب پذیری مردم در مقابل وقایع و حوادث طبیعی راه و چاره بیاندیشند.

زلزله سال گذشته در هرات، سیلاب های ویرانگر امروزی در بغلان، بادغیس و سایر ولایات کشور و واقعات دیگری مثل آن باید ما را در راستای جلوگیری از تلفات بیش از حد انسانی در این گونه وقایع، هوشیار ساخته و راه های حل اساسی را به دست ما بدهد. والسلام

ـــــــــــــــــــــــ

برای اخبار و تبصره های بیشتر به کانال خبری تلگرام، ویب سایت و صفحه فیسبوک ما بپیوندید

 

Telegram:

https://t.me/+Vy9GsPl90MY3NjVl

Web:

https://www.gaheez.af/

FB page:

https://www.facebook.com/Gaheez-News-گهیځ-نیوز-۱۰۵۷۷۲۲۹۹۲۸۴۹۰۳/

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قالب وردپرس