آقای میرویس عزیزی یکی از سرمایه داران بزرگ و مالک چندین شرکت بازرگانی در داخل کشور به شمول دو بانک بزرگ خصوصی(عزیزی بانک و بانک اسلامی) اواخر هفته گذشته ضمن عملی ساختن تعهدات قبلی خود در مورد تأسیس یک شفاخانه بزرگ برای درمان امراض سرطانی در پایتخت کشور، از سرمایه گذاری در چند بخش دیگر از جمله تولید برق آفتابی در کشور نیز رونمایی کرد و به این ترتیب وی دو بخش بزرگ و دو نیاز اساسی مردم و مملکت را تحت پوشش قرار داده و پلان های خویش برای چند سال آینده در رابطه به نیازمندی های اساسی مردم این کشور و این جامعه را اعلام داشته است.
آقای عزیزی، یکی از بزرگترین سرمایه گذاران کشور که در پروژه های بزرگ ساختمانی کشور های عربی خلیج نیز سرمایه گذاری نموده است گفته است که یک شهرک طبی شامل یک شفاخانه درمان امراض سرطانی، دانشگاه علوم طبی، شفاخانه نسایی ولادی، پرورشگاه، خوابگاه و شهرک برای پزشکان را در ناحیه هشتم شهر کابل احداث خواهد کرد.
آقای عزیزی در ادامه صحبت در رابطه با این مرکز صحی و ملحقات آن اظهار داشت که شهرک طبی “فرشته عزیزی” توسط سازمان غیرانتفاعی بنیاد عزیزی در ۳۵۰ جریب زمین در ناحیه هشتم کابل ساخته خواهد شد.
میرویس عزیزی افزود که این مجتمع شامل یک شفاخانه مجهز درمان بیماری سرطان با ظرفیت ۴۰۰ بستر، شفاخانه نسایی و ولادی با ظرفیت ۲۰۰ بستر، یک پرورشگاه با ظرفیت ۲۰ هزار کودک، دانشگاه علوم پزشکی، خوابگاه برای دانشجویان و شهرک رهایشی برای پزشکان و استادان این دانشگاه خواهد بود.
این تاجر ملی کشور همچنان اعلام کرد که نخستین پروژه “عزیزی گروپ” تولید ۲۰۰ میگاوات برق آفتابی در شهر کابل است که کار آن آغاز شده و تا ۸ ماه آینده به بهرهبرداری سپرده خواهد شد و افزود که در نظر دارد تا ۵ سال آینده دهها مرکز تولید برق را با ظرفیت مجموعی ۱۰ هزار میگاوات در سراسر افغانستان ایجاد کند.
اگر با دقت بنگریم هردو بخش سرمایه گذاری “عزیزی گروپ” یعنی تولید برق و درمان امراض سرطانی از نیاز های عمده جامعه امروزی افغانستان است که نبود آن در حال حاضر مردم ما را مجبور به دست نگر و محتاج کشور های دور و نزدیک منطقه ساخته است و هزاران دالر سرمایه بدست آمده و کسب شده توسط مردم این سرزمین را به جیب کشور های دور و نزدیک منطقه و از جمله دو همسایه همسرحد ما ایران و پاکستان ریخته است، در حالی که اکثراً داکتران و شفاخانه های این دو کشور همسایه و همسرحد با استفاده سوء از مجبوریت افغان های بیمار و بی بضاعت، نه تنها سرمایه آنها را به جیب خود می ریزند بلکه آن گونه که لازم است و آن گونه که شاید و باید به تداوی و درمان آنها نیز نمی پردازند.
این بر علاوه روش زشت و خشنی است که نیروهای امنیتی و انتظامی این کشور ها با افغانهای بیچاره و بی سرپرست بدون تفکیک این نکته بکار می گیرند که آنها بیماران خود را غرض درمان به شفاخانه های آنها آورده و پول کسب کرده خود را در کشور آنان به مصرف می رسانند.
چنانچه بار ها گفته ایم جای بسا تأسف است که طی بیست سال گذشته و با وجود سرازیر شدن میلیون ها دالر کمک جامعه جهانی، ما باز هم تا حال از درمان برخی بیماری های مزمن در داخل کشور عاجزیم و با وجود داشتن برخی از مراکز خوب درمانی در این دیار، باز هم دست به دامان این کشور های همسایه و از جمله پاکستان هستیم و باز هم برای درمان حتی عادی ترین امراض روانه این کشور ها می گردیم.
نکته در خورتوجه دیگری در این راستا عدم همکاری و عدم هماهنگی درست بین سرمایه گذاران و بازرگانان ملی کشور در رابطه با بخش های مورد نیاز سرمایه گذاری در داخل کشور نیز است که اگر به عوض یک تن چند تن از بازرگانان ملی ما در یک بخش بزرگ مورد نیاز کشور و مردم ما با هم متحدانه کار نموده و سرمایه خود را در این راستا شریک سازند، بگونه حتم نتیجه خوبتر و بهتر تری از آن بدست خواهد آمد اما متأسفانه این روحیه هم در این جا کمتر دیده می شود.
به هر صورت، سرمایه گذاری آقای میرویس عزیزی در کشورش بدون هر گونه شک و شبهه گام بس بزرگ و دانشمندانه ایست به خصوص این که دو بخش خیلی مورد نیاز جامعه افغانی و مردم افغانستان را برای این سرمایه گذاری انتخاب نموده است که همانا تأسیس شفاخانه درمان امراض سرطانی و تولید انرژی آفتابی است.
آرزو داریم که سایر سرمایه داران و بازرگانان ملی کشور نیز با نگریستن به نیازمندی های اساسی جامعه و مردم خویش در بخش های مورد نیاز ملت و مردم سرمایه گذاری نموده از یک سو برای اتباع این کشور زمینه کار مساعد گردد و از سوی دیگر اتکای مردم نسبت به کشور های همسایه در داخل کشور خود شان افزایش یابد. “والسلام”
ـــــــــــــــــــــــ
برای اخبار و تبصره های بیشتر به کانال خبری تلگرام، ویب سایت و صفحه فیسبوک ما بپیوندید
Telegram:
https://t.me/+Vy9GsPl90MY3NjVl
Web:
FB page:
https://www.facebook.com/Gaheez-News-گهیځ-نیوز-۱۰۵۷۷۲۲۹۹۲۸۴۹۰۳/