معماری
خانه / دسته‌بندی نشده / فوتوژورنالیست

فوتوژورنالیست

فوتوژورنالیست

نویسنده: (Sebatian Jacobitz)

برگردان و تخلیص: محمد مصطفی نوید

آیا علاقه دارید که داستان ها و اتفاقات را به تصویر بکشید و یا برای روزنامه محلی تان راپور تهیه کنید و یا علاقمند سفر به جهان هستید؟
بناً حرفۀ فوتوژورنالیزم بهترین حرفه برای شماست، اما واقعاً فوتوژورنالیست کیست، وظیفه و هدف او چیست؟

در نظر عام فوتوژورنالیست کسیست که همیشه در ساحات جنگی سفر می کند و تصویر برمی مدارد تا جهان را از زاویه دید خود به نمایش بگذارد، بیننده گان به او اعتماد دارند و فکر می کنند که دیدگاه آنها بی طرفانه است و آنها فقط آنچه را که اتفاق می افتد مستند می سازند، انعکاس داستان های مردم هنوز ادامه دارد و چه بسا که رنج آور می باشد.

گزارش شرم آور ساحات جنگی بشکل گسترده ی مورد قبول قرار می گیرد، و فوتوژورنالیست ها هموار در مقابل عذاب که انسان های می کشند قرار می گیرند، ولی این تعریف درستی از فوتو ژورنالیست نیست، درست است که فوتوژورنالیست ساحات جنگی را تحت پوشش قرار میدهد ولی هستند فوتوژورنالیستان که از درد عمومی مردم گزارش میدهند. اما وظیفه فوتوژورنالیست تنها به ساحات جنگی محدود نیست.

ساده ترین تعریف فوتوژورنالیزم بیان واقعه است.

فوتوژورنالیست کسی است که واقعه ی را با گرفتن تصویر، ایدیت و تنظیم آن بیان می کند. هیچ محدودیت برای موضوع ندارد، جنگ و رنج تنها موضوعات احساس بر انگیز است، و واقعاً چه چیزی می تواند برانگیزاننده تر و مهم تر از زندگی و مرگ باشد.

فوتوژورنالیست های زیادی هستند که محیط و یا طبیعت را تحت پوشش قرار میدهد، تنها ابعاد منفی زندگی انسانی جذابیت ندارد، بلکه هنوز زیبایی های زیادی هست که باید نمایش داد.

دنیا پر از ماجرا است این فوتوژورنالیست هست تا آن لحظه را به تصویر بکشد، شما نیز می توانید فوتوژورنالیست باشید، فقط مردمی را که دوست دارید تعقیب کنید و مستند بسازید.

وظیفه فوتوژورنالیست:

اگر شما فکر می کنید که فوتوژورنالیست یک عکاس هست، شاید این دیدگاه شما در مورد خاص صدق کند اما فوتوژورنالیست روایت کننده ‌ی است، قبل از برداشت تصویر آنجا حرف های زیادی است که فوتوژورنالیست آن را می بیند بعداً اقدام به ثبت آن صحنه می کند، این تصویر می تواند، بشکل وسیعی واقعه را بیان کند.

اگر فوتوژورنالیست همکار روزنامه نگاری است در این صورت بهترین کمک کننده در ارایه گزارش می باشد.

مهارت های فوتوژورنالیست:

نخستین و مهمترین مهارت عکاس خوب بودن است، او باید دانش ابتدایی عکاسی و برداشت تصویر را داشته باشد، به اضافه اینکه این مهارت ها را در زیر فشار های مختلف بتواند بکار برد.

فوتوژورنالیزم یک حرفه متنوع است و شما نمی توانید صحنه و واقعه را کنترول کنید، این به این معنی است که با سرعت دست به عمل شوید.

روایت کننده: فوتوژورنالیست داستان سرایی قابل باید باشد، این مهم نیست که مهارت نویسندگی را نیز داشته باشد، بلکه بتواند از صحنه بهترین تصویر ممکن را بردارد، آن یک شات می تواند همه داستان را بیان کند، و برای بیننده دلچسپ باشد. قابل ذکر است که فوتوژرنالیزم یک سرگرمی همچون داستان های تخیلی نیست هرچند علاقه دیدن تصاویر به عنوان سرگرمی برای بینندگان مطرح است، در این صورت ممکن است که تصویر برای بیننده جذاب باشد اما پیام را که انتقال میدهد، قوی و تغییر دهنده نخواهد بود.

ارتباطات: سومین مهارت و مهمترین بخش، مهارت تأمین ارتباط است، البته که با تصویر صحبت نخواهی کرد، بلکه برقراری ارتباط با سوژه مطرح است، برقراری ارتباط توام با اعتماد برای شنیدن داستان زندگی مردم موضوع بسیار با اهمیتی است، آنها آماده نیستند تا برای هرکسی رمز و راز خود را در میان بگذارند، بنابراین فوتوژورنالیست با مهارت برقراری ارتباط فضای از اعتماد را هرچه سریع به وجود آورد.

برقراری ارتباط همیشه مراحل رسمی نمی خواهد و در حرفه فوتوژورنالیزم بیشتر بادی لنگویج می تواند ارتباط را برقرار کند، مثلا فوتوژورنالیست باید هیشه آرام باشد و هرگز تهدید کننده تصور نشوند. مخصوصاً که در خط نبرد مصروف کار می باشد نیاز است که اعتماد مردم را جلب کنید تا به واقعیت ها دست یابید.

شخصیت فوتوژورنالیست:

عکاسی و بیان واقعه جان کار فوتوژورنالیست است اما به اضافه آن فوتوژورنالیست نیاز مند کرکتر خاص برای مؤثر واقع شدن در وظیفه اش است. شاید تعداد زیاد آروزی سفر به گرد جهان و ثبت وقایع را دارد اما اندکی از افراد می تواند اعتماد بنفس آنرا داشته و موفق شود.

تداوم کار: کار فوق العاده در یک روز نمی شود، و فوتوژورنالیست نیاز دارد که همواره در صحنه حاضر باشد، حضور دایمی و طولانی در صحنه نکته اهم برای خلق تصویر و روایت بهتر از واقعه است، اکثراً شرایط و مکان اصلاً مطابق پلان فوتوژورنالیست پیش نمی رود، بناً شما باید با انگیزه و فعالانه در صحنه برای مدت طولانی حضور داشته باشید تا بتوانید تصویر درست و بهترین را خلق کنید.

موضوع دیگری که اینجا مطرح است انعطاف پذیری است، چون اکثراً فوتوژورنالیست با ایده مبتنی به اطلاعات جمع آوری شده به سوی مکان که سوژه قرار دارد حرکت می کند اما زمانیکه به ساحه می رسد می بیند که آنجا حقیقت چیزی دیگریست که نیاز شدید به تغییر پلان و سوژه می رود. البته به صورت مجموعی کار فوتوژورنالیست نوسانی است. بناً خود را باید به آن عادت داد.

کنترول این استرس که روزانه شما به آن برابر می شوید، چالش دیگری است که باید تحمل شود، تاریخ تهیه راپور، یا اتمام پروژه، و چندین چالش دیگر.

من حیث یک فوتوژورنالیست، شما وضعیت های مختلف روبرو خواهی شد که از شما مبارزه می خواهد، اما این چالش ها در هر حرفه ای وجود دارد که نباید ما را از راه منحرف سازد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قالب وردپرس